El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir

La publicació fDi Magazine del Financial Times ha designat Catalunya com la regió més atractiva per invertir del sud d’Europa en termes d’inversió estrangera el 2018 i el 2019. Es tracta d’un dels rànquings més prestigiosos d’aquest tipus en l’àmbit internacional.

Per elaborar aquesta classificació es té en compte cinc criteris i s’estudien més de 450 regions i ciutats d’Europa: potencial econòmic, capital humà / estil de vida, rendibilitat, connectivitat i clima de negocis.

Tenint en compte tots aquests criteris, la publicació ha triat en primera posició en termes d’inversió per als anys 2018 i 2019 a Catalunya, seguida de Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa.

Aquest reconeixement posa de manifest que Catalunya té els actius, el potencial i la determinació per consolidar-se com una de les regions més atractives per captar inversions. És la segona vegada consecutiva que Catalunya rep aquest reconeixement, és un indicador molt nítid de la confiança que generem a l’exterior .. A més Catalunya té una posició geoestratègica privilegiada, una sòlida base industrial, una economia oberta al món i altament innovadora, al que cal sumar-que és una de les comunitats de start-ups més dinàmiques d’Europa i proveïdors de primer nivell.

Estratègia

A més de reconèixer Catalunya com la regió més atractiva del sud d’Europa en termes d’inversió estrangera per al 2018 i el 2019, la publicació també ha designat Catalunya per comptar amb la millor estratègia per captar inversió estrangera entre les regions considerades grans, és a dir, les que superen els quatre milions d’habitants. En aquest apartat, Catalunya és número 1 del rànquing, seguida de les regions de Rin del Nord-Westfàlia, Escòcia, Llombardia i Emília-Romanya. Aquesta estratègia és la que s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, una unitat d’Acció creada l’any 1985 i que es vehicula a través de la seu de Barcelona i la xarxa de 40 oficines exteriors de Comerç i d’Inversions que la Generalitat té a tot el món.

Segons la conselleria d’Empresa i Coneixement, l’objectiu de l’estratègia catalana és «captar noves inversions productives» a Catalunya, així com «fomentar les reinversions i l’arrelament d’empreses estrangeres que ja estan establertes al territori», mentre s fomentar la interrelació d’aquestes multinacionals amb les empreses proveïdores catalanes. Amb aquesta finalitat, Catalonia Trade & Investment ofereix serveis a mesures en la fase d’aterratge com en la recerca de socis o proveïdors locals, la recerca de personal, l’assessorament legal i la recerca de naus, terrenys o oficines, entre d’altres.

Comparteix!!!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *