✅ Que és un Broker i com operar en Forex online?

Rate this post

Molta gent pregunta que és “això d’invertir en borsa”, però, no tenen ni idea ni tan sols de com es pot comprar una acció ni què necessiten per poder fer-ho. A alguns els sona la paraula broker, però no tenen ni la més remota idea que és un Broker.

En aquest article explicaré de manera senzilla què és el broker i per què ho necessites a l’hora d’operar en borsa.

Ja veuràs com després de llegir això veuràs les coses una mica més clares i hauràs fet un pas important a l’hora d’entendre la Borsa i així poder operar-hi.

Què és un Broker?

La paraula broker és un terme que prové de l’anglès i que en català es traduiria com “corredor”. Així que un broker no és altra cosa sinó un corredor de borsa, o també anomenat agent de borsa.

El broker pot ser un individu o una institució que té autorització i llicència per a realitzar transaccions en els mercats financers. La seva tasca és actuar com a intermediari en les operacions de compra i venda de valors i d’accions que cotitzen en borsa.

Per tant, podríem definir al broker com l’intermediari entre tu i la Borsa. És algú que té llicència per llançar ordres al mercat, així que la feina del broker és realitzar les operacions que tu li demanes.

Operar a la Borsa

Si vols operar a la Borsa, necessites obligatòriament contractar els serveis d’un d’aquests corredors, ja que és ell el que té llicència per manar les ordres de compra o venda al mercat. Tu no pots fer-ho directament.

Amb aquestes entitats no només pots operar en borsa comprant accions, sinó que també pots gestionar altres productes financers com fons d’inversió, ETFsdivises …

Una altra de les funcions afegides d’aquests corredors de borsa és la d’assessorament i informació sobre el mercat per al seu client inversor.

I el més important que has de tenir en compte és que el broker cobra una comissió per tots aquests serveis d’intermediació. Les comissions més habituals són les següents:

Comissió per compra i venda d’accions.
Comissió per custòdia de les accions en cartera.
Comissió per cobrament de dividends.

Però, ¿Com contractar els serveis d’un broker?

Potser amb l’explicació anterior encara no li posis cara a això del broker.
I la veritat és que ho tens més a prop del que imagines.

Bancs

Així és. La majoria dels bancs d’aquest país proporcionen un servei d’intermediació i gestió de valors. Simplement amb acudir a una entitat bancària podries obrir un compte per operar en borsa. El banc ha de fer les operacions que tu li indiquis, ja sigui de forma presencial, per telèfon o mitjançant internet. Obrir un compte de valors en un banc és una gestió tan senzilla com obrir un compte corrent.

A més dels bancs tradicionals que tots coneixem, hi ha un altre tipus d’entitats denominades “Bancs d’inversió”. Aquestes entitats estan més centrades en la gestió del capital dels seus clients per obtenir rendibilitat, i per descomptat també proporcionen aquest servei de broker.

Bancs Online

Molts dels bancs tenen avui dia filials de les seves companyies que funcionen de manera exclusiva a través d’internet. Molts d’aquests bancs en línia també proporcionen el servei d’intermediació amb els mercats de valors. Mitjançant internet pots obrir un compte i enviar ordres de compra i venda d’accions i diversos productes financers.

Brokers Online

En aquest cas, són companyies que tenen llicència per oferir els serveis d’intermediació però no són entitats financeres. Aquestes empreses es dediquen únicament a la feina de broker i viuen bàsicament de les comissions de les operacions dels seus clients. Avui dia tota l’operativa amb aquestes entitats es realitza per internet.

Com triar el millor broker?

Qualsevol dels tres tipus d’entitats que hem vist anteriorment seria valides perquè operis en borsa, però, hi ha una sèrie d’aspectes que has de tenir en compte abans de res.

Comissions de la Plataforma Forex

Com ja hem dit, els brokers cobren comissions als seus clients pels seus serveis d’intermediació. No cal dir llavors que has de triar aquell que tingui unes comissions més baixes.

Estratègia de Forex

No és el mateix una estratègia de llarg termini on mantens les accions en cartera durant anys, que si fas day trading comprant i venent accions en el mateix dia, per tant, l’elecció del broker s’ha d’ajustar al teu tipus d’estratègia, veient que tipus de comissions es cobren i per quins conceptes, i veure quina s’adapta millor a la teva operativa.

Plataforma Forex

Qualsevol dels tipus de broker que hem vist abans ofereixen una plataforma online Forex perquè puguis operar, per això aquest aspecte no és tan important. De tota manera, tria un broker que t’ofereixi una plataforma Forex online per a operar en borsa que siguin útils i amb les que et sentis còmode.

 

El meu broker personal Vs buscar “Top Forex Brokers” en Google

Una de les decisions més importants a l’hora de fer el pas a invertir en borsa és l’elecció d’un broker. Les comissions que paguem poden afectar bastant a la rendibilitat final que obtinguem per als nostres diners. Així que cal triar bé.

Al principi tot són dubtes, un no sap com triar i paralitza una mica la por a equivocar-se.

Per aquest motiu te explicaré que broker utilitzo jo per la meva cartera d’inversió en borsa i els motius pels quals el vaig triar.

Abans de res, vull recalcar que la meva estratègia d’inversió és a llarg termini i centrada en el cobrament de dividends. L’anomenada estratègia Buy and Hold (comprar i mantenir). Com saps, aquesta és l’estratègia en la qual es basa la filosofia d’aquest bloc.

Així que els aspectes que vaig tenir en compte a l’hora de triar van ser aquests:

Tenint en compte el tipus d’estratègia amb la qual anava a invertir, vaig pensar que el millor seria trobar un broker que no em cobrés cap comissió pel manteniment de les accions en cartera, ja que s’anaven a quedar allà pels segles dels segles .
Tampoc anava a fer moltes operacions de compra a l’any, i de venda esperava no fer cap o les mínimes indispensables, així que la comissió per compra i venda d’accions no era el factor més determinant.
Sent una estratègia molt orientada al cobrament de dividends, m’interessava buscar un broker que no em cobrés comissió cada vegada que una de les meves companyies em pagués beneficis d’aquesta forma.
Al principi totes les accions que afegís a la cartera serien del mercat europeu, per la qual cosa hauria de buscar baixes comissions en aquest mercat sense importar tant els estrangers.
Així que després de comparar diverses opcions, i tenint en compte tot l’anterior, em vaig decidir pel Broker Markets.com . Si vols, pots veure el detall de les seves condicions AQUI

No és la meva intenció fer publicitat amb això, és només una recomanació, ja que sé que a molts els costa decidir-se per un broker a l’hora de començar a borsa. Segons el meu criteri, aquesta en la millor opció per a la meva estratègia d’inversió, i em consta que altres companys d’estratègia Buy and Hold també utilitzen aquest mateix broker.

Vull deixar clar també que aquesta recomanació de broker és només i únicament per a aquells que vulguin seguir una estratègia d’inversió a llarg termini orientada als dividends.

Així i tot, et recomano que busquis diversos brokers i que facis la teva pròpia comparativa. Et servirà per conèixer millor com funcionen i quines característiques tenir en compte de cada un.

Resum

Ja has vist que el broker és simplement un intermediari entre tu i el mercat de valors. Necessites tenir-ne un per poder comprar i vendre accions i altres productes financers.

Pots contractar un broker a través d’internet o mitjançant una entitat bancària. Pots enviar-ordres de compra o de venda des de l’ordinador de casa teva o un dispositiu mòbil. Les plataformes per operar són senzilles i intuïtives.

Per passar diners al compte de valors que obris amb el broker, només has de fer una transferència des del compte corrent del teu banc habitual. Una vegada que tinguis els diners al teu compte de valors ja pots ordenar operacions de compra d’accions. És molt senzill.

Les accions que hagis adquirit són de la teva propietat, i podràs fer el seguiment i consulta d’elles quan vulguis a través dels mecanismes que el broker posa a la teva disposició.

Has de triar el broker que més s’adapti a la teva estratègia d’inversió, tenint molt en compte el tipus de comissions que cobra pels seus serveis.

I això és tot. Espero que en aquest post hagis après tot el necessari sobre què és un broker i aclarir-te tots els teus dubtes perquè et llancis o no a la inversió en borsa. Recorda que és el desconeixement el que moltes vegades et paralitza per posar-te en marxa. Coneixent com funcionen les coses perds la por que et frena i et paralitza.

*****

No oblidis deixar-me tots els teus dubtes en els comentaris, o també pots compartir el tipus de broker que fas servir i els motius que et van portar a escollir-ho.

Una salutació i endavant!

Comparteix!!!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *