✅ El PIB de Catalunya ha pujat un 0,8% en el primer trimestre del 2018, una dècima més que l’espanyol

Rate this post

El PIB de Catalunya ha pujat un 0,8% el primer trimestre de 2018 en comparació amb el trimestre anterior, segons l’estimació d’avanç que elaboren conjuntament l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i la Conselleria d’Economia. Segons han destacat aquest dilluns en un comunicat, aquest resultat és superior als obtinguts a Espanya (0,7%) i la zona euro (0,4%).

En termes interanuals, el PIB català ha pujat un 3,3% el primer trimestre, i s’ha situat per sobre del PIB espanyol (2,9%) i de la zona euro (2,5%).

En l’àmbit sectorial, les estimacions d’avanç mostren un creixement interanual a l’alça en els serveis (+ 2,7%) i el sector industrial es manté per sobre de la mitjana anual del conjunt de 2017 (5,1% el primer trimestre enfront del 4,9% de 2017).

Per la seva banda, la construcció es manté estabilitzada a un nivell elevat (6,4%, el mateix creixement que el trimestre anterior) i el sector agrari i pesquer apunta uns resultats menys negatius que en els trimestres anteriors (-2,2% davant d’un -4,2% el trimestre anterior).

Comparteix!!!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *