Catalunya: Forex per a principiants

Rate this post

QUINA ÉS LA SITUACIÓ ACTUAL DEL TRADING I DEL MERCAT FOREX A CATALUNYA?

En aquest article descriurem quina és la situació actual del trading i del mercat Forex a Catalunya, un negoci que cada dia es desenvolupa i es perfecciona més en tots els països del món.

El trading en Forex és un negoci molt popular des de fa molts anys en països com els Estats Units i Anglaterra, en els quals persones físiques fa anys que  realitzant trading en mercats com Forex, matèries primeres, bons sobirans, i altres derivats financers. Aquests dos països són el bressol d’aquesta cultura financera a tot el món, sent les seves seus centrals Londres, Nova York i Chicago (aquesta última té el major mercat de matèries primeres del món).

Durant el pas del temps, aquesta cultura financera s’ha anat expandint a altres països gràcies sobretot a Internet ia les millores tecnològiques, i així per aconseguir que el dia d’avui qualsevol persona en qualsevol part del món pugui fer trading en Forex des de casa i només amb un ordinador i un broker online. Per exemple, des de casa és possible operar en una de les majors borses del món, la borsa de valors de Nova York (NYSENew York Stock Exchange, en anglès)

Guanyar diners amb Forex

Si vol guanyar diners fent trading en Forex, el primer que ha de conèixer és els 4 principis per a una negociació reeixida. Després formar-se, la formació és crucial per saber què és el que es fa en el mercat. Per formar-se, sempre pot llegir el nostre bloc de Forex. A més, molts brokers de Forex ofereixen formació gratuïta, tutories individuals, llibres sobre el trading en Forex, seminaris, webinarios i tallers. Una cosa vital a l’hora d’operar en aquest gegantí mercat és triar adequadament una estratègia de Forex. Recordeu que no hi ha una estratègia millor o pitjor, totes són iguals de bones, només que es necessita constància i disciplina. A més, aquesta estratègia de trading s’ha d’adequar a la nostra manera d’operar en Forex, ja que hi ha diferents estils. Per exemple, hi ha persones que prefereixen operar quan el mercat està en rang o lateralitzat, mentre que altres trader requereixen que el mercat es mogui i estigui en tendència. No obstant això, una estratègia no funciona sola de per si, i un bon trader ha de saber contextualitzar els moments en què accedeix al mercat, per a això és fonamental conèixer de primera mà les anàlisis de Forex. En Forex, hi ha dos tipus d’anàlisi, un és l’anàlisi tècnica i l’altre és l’anàlisi fonamental.

EL FOREX A CATALUNYA

El món del Forex a Catalunya fins fa pocs anys no era molt conegut, pel fet que el nombre d’inversors que el practicaven era molt reduït. Fins als anys 90 eren només les grans institucions financeres com bancs, agències d’inversió i societats d’inversió que realitzaven inversions en el mercat Forex i en altres mercats semblants com la resta de derivats financers. Però això no es fa al mercat d’accions al comptat, ja que des de sempre qualsevol persona pot comprar i vendre accions d’una empresa simplement anant al seu banc de tota la vida.

La introducció dels brokers en el mercat Europeu i Català

Els brokers en línia de tot el món van començar a veure fa pocs anys que Catalunya podria ser un gran mercat en el qual aconseguir molts clients, i ajudar-los a poder aconseguir aquesta tan famosa i anhelada llibertat financera que aconsegueixen alguns traders gràcies a fer trading en el mercat Forex. Alguns futurs inversors espanyols veuen en el trading en Forex una oportunitat per poder guanyar-se la vida i tirar endavant, ja que després de la crisi tan greu que portem patint durant els últims anys, cada dia és més difícil tenir una feina i uns ingressos estables. Però això no és fàcil i no s’aconsegueix d’un dia per l’altre, i això els brokers ho saben. Per això intenten ajudar als seus clients posant-li més fàcil per poder operar al mercat Forex.Siempre és molt important estar atent als senyals del Forex.

És per això que cada dia apareixen més brokers que ofereixen fer trading en Forex, fins i tot en els últims anys estan apareixent brokers catalans de prestigi.

Ha de tenir en compte que no només els brokers catalans són els que permeten fer trading en Forex als inversors, ja que brokers amb molts anys d’experiència en els seus països i en d’altres, estan oferint als seus serveis a Europa per poder formar part de la oferta actual disponible.

Actualment, són tants els brokers que participen en el mercat, que aquests per tal d’atraure nous clients, ofereixen diferents i interessants promocions de Forex. Aquestes promocions abasten des interessants bons fins a concursos de Forex. Amb aquests bons, de vegades, és fins i tot possible operar sense necessitat de dipositar ni un sol euro en el seu compte de trading. Una cosa important que un futur trader ha de tenir en compte és la regulació del broker. Un regulador té com a objectiu protegir al client del broker en cas que el broker trenqui o realitza accions o operacions il·lícites en contra del nostre interessos. Això és important, ja que ens dóna seguretat quan operem, i ens permet estar concentrats sol i exclusivament en el mercat. El regulador espanyol és la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV). Tot i que els reguladors més estrictes són la FCA del Regne Unit i la BaFin alemanya, les quals exigeixen auditories als brokers cada mes i 6 mesos, respectivament.

 

Per tant, no són pocs els brokers Forex que estan intentant participar en aquest meravellós món del trading en Forex a Catalunya i portar-així una part del pastís de clients europeus. Els inversors catalans encara són una mica inexperts en el món del Forex, i és per això que molts d’aquests brokers ofereixen a les seves pàgines webs webinarios gratuïts perquè el futur client i inversor pugui conèixer i practicar en la seva plataforma de trading en un compte demo amb diners virtuals. El compte demo resulta vital en un broker, ja que és on el trader d’entrenar la seva estratègia de trading i polir els defectes que trobi, o fins i tot, en el futur, millorar l’estratègia o fer-se una pròpia.

Comparteix!!!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *